17 Mart 2016 Perşembe

Yunanistan'daki yoldaşlarından Osman Evcan'a dayanışma mektubu


Osman Evcan 1992'den beri Türk devletinin hapishanelerinde tutuklu ve 2003'ten beri de kendini vegan-anarşist olarak tanımlıyor.  En temel yaşamsal koşulları için -mektup, telefon görüşmeleri vs.- çetin bir mücadele veriyor. Tabi en başta da vegan beslenme hakkı için. 22 Şubat'tan beri açlık grevinde ve bu onun aynı nedenlerle girdiği dördüncü açlık grevi. Yakın bir zamanda da L-tipi hapishaneye transfer edildi. Bu transferle önceki yorucu açlık grevlerinde kazandığı her şeyi kaybetti.

Onu şahsen çok az tanıyoruz. Fakat savaş bölgesinde, uygarlık ve otoritenin zincirleriyle bağlanmış bir yoldaşın, yaşamın topyekün kurtuluş mücadelesini seçmesi ve ısrar etmesi bize ilham veriyor. Et endüstrisinin işkencesiden geçmiş, çeşitli acılar görmüş hayvanların cesetleriyle, beslenmeyi reddeden tutuklu bir yoldaş.  Dünyayı yok eden ve yağmalayan kan emici kapitalist makinede bir dişli olmayı reddeden bir insan.

Bizler de insanmerkezci olmayan mücadele tavrımızla küçümsenmeyi ve alaya alınmayı tecrübe ediyoruz;  Yunanistan'daki anti-otoriter çevrelerde bile. Genellikle de 'bundan daha önemli konular var' gerekçesiyle. Mücadeledeki bu öncelik sırasını kim belirliyor? Bu yoldaşın açlık grevine ayrıca dikkat çekmemizin sebebi de bu. Osman'ın bu zor günlerinde destek ve dayanışmaya ihtiyacı olduğuna değinmeye gerek bile yok.

SON KAFES KIRILANA KADAR
HİÇ KİMSE ÖZGÜR DEĞİL


Dimitris Politis

George Karagiannidis

Yannis Michailidis


İngilizce: http://insurrectionnewsworldwide.com/2016/03/17/solidarity-letter-from-imprisoned-comrades-in-greece-to-osman-evcan/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder