24 Mayıs 2016 Salı

28 Mayıs Cumartesi: Azerbaycan Konsolosluğu Önüne Eylem Çağrısı!


Azerbaycanlı anarşistler Bayram Mammadov ve Qiyas Ibrahimov, Haydar Aliyev'in anıtına, "Mutlu köleler günü" yazılamaları yaptılar. Bu eylem, her yıl hükümet tarafından müsrif bir şekilde kutlanan 10 Mayıs 2016 gecesi yani Haydar Aliyev'in doğumgününde yapıldı. Aliyev mutlak kült bir kişilik olduğu için, böyle bir eylem hükümet tarafından (oğlu İlham Aliyev'in başkanlığındaki) sert bir şekilde kınandı ve eylemciler 10 Mayıs 2016'da gözaltına alındı. Polis üzerlerine uyuşturucu yerleştirdi.

Bu Azerbaycan'da devletin oynadığı ilk kirli oyun değil. Mutlak iktidarına yönelen her tehdidin çeşitli kumpaslarla üzerini örtmeye ve mutlu halk, özgür devlet algısı yaratmaya çalışan devlet, Her devrimci eylemi uyuşturucu yalanının arkasına hapsederek, politik kişilikleri uyuşturucu bağımlısı olarak göstermektedir. Oysa biz çok iyi biliyoruz ki fikirlerimizin uyuşturulmaya ihtiyacı yok. 

Polisin kendi koyduğu kilolarca eroinin kanundaki karşılığı hapishane de geçecek 12 yıl. 

Heykelin önüne çiçek koyarak televizyon kameraları önünde özür dileme veya saatlerce işkence. Bu, eylemlerini inkar etmeyen yoldaşlarımıza verilen bir mesajdır. Politik kişiliğini Inkar etme veya 12 yıl hapis!

Biz Anarşistler olarak, Azerbaycan’daki babadan oğula süregelen faşist devlet yapısına karşı, doğrudan eylemi seçen, sözlerini ve teorilerini eylem için hareket halinde bir güce dönüştüren yoldaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Dayanışma duygumuz, herhangi bir devletin elinde yoldaşlarımızı yalnız bırakmamayı gerektirir. İster Azerbaycan, ister Yunanistan ister Şili, ister İspanya, dünyanın hangi köşesinde olursa olsun fikirlerimiz sınır tanımaz.
Bu otoriter sirke boyun eğmeyenlerin yanındayız.

Azerbaycanlı Anarşist Tutsaklarla Uluslararası Dayanışma ve Eylem Haftası kapsamında 28 Mayıs Cumartesi günü Azerbaycan konsolosluğu önündeki eyleme çağrımızdır. 

Buluşma yeri: Azerbaycan Konsolosluğu
Adres: Akatlar mah.Zeytinoğlu cad.No:65 Beşiktaş/İstanbul
Saat:13.00
Bayram Mammadov ve Qiyas Ibrahimov'a açlık grevinde güç!
Hücrelere, yıkım! 
Baskının bütün simgeleri özgürlüğün çekici ile dağılana dek! 

ABC İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder