27 Mayıs 2016 Cuma

İtalya: Sicho’ya özgürlük! Herkese özgürlük!



Şans her zaman cesurdan yana değildir! 

Brenner’de gözaltına alınan yoldaşlarla dayanışma ve suç ortaklığı

Faşist geleceğin apokaliptik senaryoları, sağ kanadın güçlerinin Avrupa’yı ele geçirmesi, duvarların yükselmesi, sınırların kapanması, sınır dışılar ve kamplar.
Küresel kapitalizmin liderleri insanların geçişini engellemek için Brenner geçişini kapatmak üzere. İnsanlar ne pahasına olursa olsun durdurulmak zorunda.
7 mayıs’da Brenner’deki ve her yerdeki sınırları yok et” eylemindeydik. Çok iyi biliyoruz ki izinsiz bir eyleme katıldık ve dağlardan dağlara 370 m geçtik. Alanın coğrafi koşullarının bize karşı olduğunu biliyorduk.
Bunların yanında bir şeyi daha çok iyi biliyorduk: dikenli teller, duvarlarla dolu bir gelecekte biri bize Avrupa da bu kadar duvar örülürken siz neredeydiniz diye soracaktı. Duvarları yıkmaya çalıştığımızı, Monza’da başlayan göçmenlerle dayanışma ve mücadelenin ilk taşını attığımızı ve Ventimiglia’dan Calais’e eylem ve mobilizasyonu desteklediğimizi söyleyebilirdik.
O gün bir direniş günü olmalıydı ve oldu da. Biraz cesaret isterdi ama şans her zaman cesurdan yana değildir. 2 kadın 4 erkek yoldaşımız gözaltına alındı ve uzun bir süre Brenner Polis karakolunda tutulduktan sonra hapishaneye nakledildiler.
Onlardan bir tanesi yoldaşımız arkadaşımız kardeşimiz ‘Sicho
Pazar günü Masnada stadında bir hardcore konserinde bir çok pankart asıldı Bolzano’da hapishane dışından tutsaklarla selamımız duvarların içini ısıttı ve gözaltındaki yoldaşlarımıza asla yalnız bırakılmayacaklarını gösterdi.
Bugün Bolzano adliyesinde bir duruşma görülecek ve bugün için adliye kapısına bir eylem çağrısı yapıldı.

Dayanışma sadece bir başlangıç. Daha nefesimiz kesilmedi.

SICHO, SABRINA, MIRIAM, NEMO, STEFANO, LUCA’ ya ÖZGÜRLÜK!

BÜTÜN SINIRLARA YIKIM!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder