29 Mayıs 2016 Pazar

Yunanistan’daki politik tutsaklar: “Diri diri gömülmeyeceğiz!”


Politik tutsakların Adalet Bakanı Nicos Paraskevopoulos’a  bir sözü var: “Diri diri gömülmeyeceğiz!”
Bir süre önce politik tutsaklar Korydallos Kadın Hapishanesi 6. Bloğunun yeraltı hücrelerini ele geçirmiş ve Adalet Bakanlığı’nın politik liderlerine hapishane yönetimi aracılığı ile bir mesaj iletmişti:

Adalet Bakanı Nicos Paraskevopoulos ve genel sekreter E. Phytrakis

 “hapishane,haklar şeffaflık ve hesap verme zorunluluğu” konferansının üzerinden fazla bir zaman geçmedi. Bu konferans Adalet Bakanlığı tarafından 19 Mayıs günü organize edildi. Bu konferans sırasında “camlı hapishane”, “şeffaflık” gibi etkileyici cümleler kurdunuz. Size temin ederiz ki bedeli ne olursa olsun her yöntemi kullanarak, gökyüzüne erişimimizi kısıtlama çabalarınızı durduracağız. Ki bu erişimimiz çoktan dikenli teller, kalın parmaklıklarla engellenmiş ve  bizi kalın dikenli teller kullanarak bir hücreye hapsetmiştir.
Korydallos Hapishanesi , 27 Mayıs

Demetris Koufontinas
Nikos Maziotis
Christos Tsakalos
Gerasimos Tsakalos
George Polydoros
Harris Hatzimihelakis
Kostas Gournas
George Petrakakos

******
Bu arada fotoğrafta da göreceğiniz üzere, işçiler  yeraltı hücreleri ve mahkeme salonları arasındaki ölü bölgeye dikenli teller yerleştirmeye başlamıştır. Bunun politik tutsakların cezalarına ceza ekleme amacı güttüğü apaçık görülmektedir. Ve bunun Adalet Bakanı emriyle yapıldığı apaçık ortadadır. Bizim dünden beri genel sekreter E. Phytrakis’le görüşmeye çalışmaya rağmen telefona inatla çıkmaması ve onun ekibinin sorularımızı yanıtsız bırakması bir tesadüf değildir.
O zaman liberal Ceza Hukuku profesörü Nicos Paraskevopoulos’a soruyoruz. Politik tutsakları demirden bir kafesin içine diri diri gömmenin altındaki rehabilitasyon mantığı nedir? 2004 yılında politik tutsakların gökyüzünü az da olsa görebilmeleri için bu kafesin ortadan kaldırması adına bir açlık grevi gerçekleşti. Tutucu An. Papaligouris o zaman bunları kaldırmak zorunda kalmıştı. 2016 yılında profesör Paraskevopoulos bu yaptırımları geri mi getirecek? Adını politik tutsaklara işkence methodlarıyla mı duyuracak? 

via Kontra

konuyla ilgili eski haberler için: http://abcistanbul.blogspot.com.tr/2016/04/yunanistan-korydallos-hapishanesi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder