20 Ağustos 2016 Cumartesi

Yunanistan: Anarşist Yoldaşlarımız Marıos Seısıdıs ve Kostas Sakkas’ın İlk Açıklamaları

4 Ağustos’ta Sparta’ da rastgele polis kontrolü yüzünden özgürlük yolculuğumuz sona erdi. 

İki yolun sonuna gelsek de, iki farklı başlangıçta olsak da aynı amaçta birleşiyoruz. Bu da özgürlük. Özgürlük bize verilmedi ve biz bağışlanmadı. Tam tersi her birimiz kendi karakteristiklerimizle, kendi bildiğimiz şekilde çoğu kişinin gün gibi ortada olduğunu düşündüğü bir şey için savaştık. Gökyüzüne her bakışımız için, her özgür el sıkışması için, her özgür kucaklama için, özgür nefes alışımız için savaştık. 

Eziyet veren mekanizmaların bizi yoksun bıraktığı şeyleri geri aldık: tek silahımız özgürlüğe olan sonsuz tutkumuz ve aynı zamanda arkada kalanlar için savaşmaya devam ettiğimiz düşüncesinden aldığımız cesaret. 

Bunun yanı sıra, özgürlük ve hayatın tam tersine, devletin üniformalı katillerine, burjuvazinin uşaklarına ve sermayeye karşı durduk. Onlar, içgüdüsel olarak bariz olanı yaptığımız için, ellerinden kaçmaya çalıştığımız için bizi arkadan vurmaktan, bize işkence yapmaktan çekinmeyenlerdir. 

Kurşunlar hedefini bulsa da bu fikirlerimizi değil ancak bizi öldürürdü. Özgürlük azmine bu zamana kadar savcılar da onların silahları da elini sürememiştir. Çünkü  bizim tasavvur ettiğimiz şeyi otoritelerin sığ kafası almaz. İşte bu yüzden bizi öldürseler bile, bir mücadeleden diğerine bayrağı devrederek ilham veren devrim hayalini silemeyeceklerdir.
Tutuklanmamızın ilk anından itibaren medya lağamı sistematik olarak yıkanmaya başladı. Bir çok kötü uydurulmuş senaryoyla, birbirinden tamamen bağımsız kişi ve durumları bağlamaya çalışarak, her anlamda “birbirini hayatta tutan damarlar” teorisini kanıtlamaya çalıştılar. Bu taktik, neye hizmet ettiğini bildiğimiz için bizi şaşırtmadı. Ancak bunun yolunu bulamayacaklar. 

Son yıllarda birçoğumuz çamur atmalarla ve gazetecilerin yanlış bilgilendirmeleriyle karşılaştık. Ve biz hedef aldıkları insanlara karşı anti-terör güçlerinin  takıntılı intikam dolu pratiklerini çok iyi biliyoruz. Yine de onlara –çok iyi bilmelerine rağmen- insanları sonsuz kadar kandıramayacaklarını ve onların ağzında kolay lokma olmayacağımızı hatırlatıyoruz. 

Biri silahla yakalanırsa kesin teröristtir. 

Şortla ve uyku tulumuyla yakalanan biri, kimse terörist olduğunu anlamasın diye turist kılığına girmiştir. 

Gazeteciler artık bilmeli ki anlamsızlıkları ve güvenilmezlikleri en üst seviyeye ulaştı.
Son olarak, bizim yanımızda olan bütün yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Evelpidon adliyesinde dayanışmaya gelen onlarca insanı gördükten sonra hislerimizi anlatmakta kelimeler çok yetersiz. Bu bize tekrardan dayanışmanın tatil tanımadığını gösterdi. Ayrıca yeraltında geçen bunca sene bir an bile yalnız hissetmedik. 

ÖZGÜRLÜĞE OLAN TUTKUMUZ HÜCRELERDEN GÜÇLÜDÜR. 

MARIOS SEISIDIS
KOSTAS SAKKAS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder