22 Aralık 2015 Salı

Anarşist Tutsaklarla Dayanışma Haftası için Uluslararası Çağrı (23-30 Ağustos 2015)

2013 Yazında çeşitli ABC grupları bir araya gelerek Anarşist Tutsaklarla Uluslararası bir Dayanışma Gününü takdim etmenin gerekliliği üzerine tartıştılar. Politik Tutsakların Hakları Günü veya Cezaevi Adaleti Günü gibi belirlenmiş tarihlerin olduğu göz önünde bulundurulduğunda, kendi yoldaşlarımızın hikayelerini de vurgulamayı önemli bulduk. Resmi insan hakları örgütlerinin sosyal adalet anlayışının sınırları devleti korumak için tasarlanmış ve her türden gerçek sosyal değişimin önünde engel oluşturan kapitalist yasalar tarafından çizildiğinden dolayı, bu örgütler tarafından birçok tutuklu anarşist asla politik tutsak olarak tanımlanamayacak. 

Öte yandan kendi topluluklarımızın içinde dahi, hapse atılmış yoldaşlarımızı ilgilendiren isimler ve davalarla ilgili bir şey söylemek için diğer ülkelerde var olan baskılarla ilgili çok az bilgiye sahibiz.

İşte bu nedenlerden dolayı Anarşist tutsaklar için bir haftayı (Ağustos 23-30) takdim etmeye karar verdik. 23 Ağustosu bir başlangıç noktası olarak seçmemizin nedeni, bu günün 1927 yılında İtalyan-Amerikan anarşistler Nicola Sacco ve Bartolomeo Vanzetti’nin hapishanede infaz edildikleri gün olmasıdır. Güney Braintree, Massachusetts, Amerika’da bir ayakkabı fabrikasında gerçekleştirdikleri silahlı soygun sırasında 2 kişiyi öldürmekten mahkum olmuşlardı. Onların tutuklanması aslında Amerikan hükümetince yürütülen daha büyük bir anti-radikal kampanyanın bir parçasıydı. Devletin onlara karşı kullandığı deliller neredeyse yok denecek kadar azken günümüzde dahi çoğu kişi güçlü anarşist inançları nedeniyle cezalandırıldıklarını düşünmektedir.

Dünya üzerindeki anarşist grupların çeşitliliği ve doğası düşünüldüğünde, tek bir günle sınırlı bir kampanya yerine, çeşitli gruplar için organize olmayı kolaylaştıracak daha uzun süreli bir etkinlik zaman dilimine oturmuş bir ortak eylem haftası tasarladık.

Bu nedenlerle, Anarşist tutsaklar haftasıyla ilgili bilgileri diğer gruplar, topluluklar içinde yaymaya ve kendi şehrinizde organize olmayı düşünmeye çağırıyoruz. Bu organizasyonlar, söyleşilerden, film gösterimlerine, konserlerden doğrudan eyleme geniş birçerçevede yapılabilir. Bırakın hayal gücünüz özgürce aksın.

Farklı dillerdeki bildirileri gözden geçirin. Ve tillallarefree (A) riseup.net adresine faaliyetlerle ilgili bilgi gönderin.
Hepsi özgür olana dek!
325 Anarşist Karşı-danışma Grubu
ABC Belarus
CNA/ABC Bogotá
ABC Brighton
ABC Bristol
ABC Cardiff
ABC Çek Cumhuriyeti
ABC Denver
ABC Dresden
ABC Helsinki
ABC Hurricane
ABC Kiev
ABC Latvia
ABC Leeds
ABC Londra
ABC Mexico
ABC Moskova
Nizhny Novgorod antirepression group
NYC ABC
Publicacion Refractario
ABC Rio de Janeiro
ABC St.Petersburg
ABC Viyana
ABC Varşova
ABC İstanbul (abcistanbul@riseup.net)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder