6 Mayıs 2016 Cuma

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinde


İzmir Kırıklar 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan devrimci anarşist tutsak Umut Fırat Süvarioğulları, 16/04/2016 tarihinden itibaren, devletin katliam ve savaş politikalarına karşı, haftada 2 gün, ‘’sürekli eylem hali’’ olarak adlandırdığı, dönüşümlü süresiz açlık grevine başladı.

Devrimci anarşist tutsak Umut Fırat Süvarioğulları’nın gönderdiği metin şöyle:
Ya devlet bireyi ve toplumsal hayatı daima ezerek insanın etkin olduğu bütün alanları ele geçirerek savaşlara ve iktidar mücadelelerine, bir tiranın yerini diğerinin aldığı saray darbelerine yol açacaktır ki bu gelişmenin sonunda kaçınılmaz biçimde ölüm vardır. Ya da devlet yıkılacak ve özgür anlaşmayla bireylerin ve grupların canlı inisiyatifini bir ilke olarak beninseyen binlerce merkez yeniden hayat bulacaktır. Seçmek size kalmış!

Peter Kropotkin

Bugün yaşadığım ülkede iktidarlar uğruna kentler, mahalleler top ve tanklarla bombalanarak yıkılıyor, yüzlerce kadın-erkek, yaşlı-genç, çocuk-bebek kimi zaman yıkılan evlerin altında kalarak, kimi zaman sokak ortasında, evinde sofra başında kurşunlanarak, yaralı halde sığındığı evlerin bodrumlarında vahşi bir şekilde benzin dökülerek yakılıyor, bedenleri parçalanıyor, panzerlerin arkasında sürükleniyor, çırılçıplak soyularak teşhir ediliyor, çöplüklere atılıyor, kaybediliyor, kimsesizler mezarlığına gömülüyor bedenleri. 
Bugün yaşadığımız ülkede, iktidar uğruna beslenen, himaye edilen ve komşu halklara saldırtılan barbar, tecavüzcü İŞİD çetelerinden ve diktatör yönetimlerden kaçan yüz binlerce mülteci siyasi, ekonomik ve askeri çıkarlar uğruna kirli pazarlıkların konusu yapılıyor, denizlerde boğulmalarına göz yumuluyor. 
Bugün yaşadığımız ülkede iktidarlar uğruna saraylar kuran, fiili başkanlıklar ilan eden zorbalar ‘’ya baş eğecekler ya baş verecekler’’ diyerek yeni katliam fermanları açıklıyor, esiyor, gürlüyor, savaşa karşı çıkan, bu suçlara ortak olmayacağını açıklayan, barışı savunan akademisyenleri, gazetecileri, bütün toplumsal muhalefeti polis ve askeriyle, savcı ve hâkimiyle, yazılı ve görsel havuz medyasıyla gözaltına aldırtıyor, tutuklatıyor, kimiz zaman sokak ortasında dövdürtüyor. Fırsatını bulduğunda sokak ortasında öldürtüyor. Bir halk, bir bütün toplumsal muhalefet devlet terörüyle tarihi, siyasi, fiziki soykırıma maruz bırakılıyor. 
Ben bir insan, devrimci anarşist ve Kürt halkının bireyi olarak tüm bu yaşanan ve yaşatılanlara, kirli pazarlık ve tecavüzlere, baskı ve işkencelere, ölüm ve katliamlara karşı çıkıyor ve kapitalist devletçi erkek egemen iktidar yapısının tüm unsurlarını, bunların sorumlusu görüyorum. Siyasi, ahlaki ve vicdani reddiyatım üzerinden, bu suçlara sessiz kalmayacağıma, ortak olmayacağıma ve göz yummayacağımı belirtiyorum. 
  1. Katliam ve yıkımlara yol açan fiili savaş durumuna son verilmesini,
  2. Toplumsal muhalefet üstünde gözaltına alarak, tutuklayarak, kapatarak, yasaklayarak, el koyarak sürdürülen baskı, sindirme, yıldırma ve devlet terörü uygulamalarının durdurulmasını, 
  3. Sürdürülen savaş konseptini paralel hapishanelerde başlatılan tecrit, baskı, işkence ve sürgün politikalarından vazgeçilmesini, 
Tüm bu taleplerimin karşısında makul, anlaşılır ve kabul edilebilir adımlar atılıncaya ve sonuçlar ortaya çıkıncaya kadar 16.04.2016 tarihinden itibaren haftada iki gün (hafta sonları Cumartesi/Pazar) dönüşümlü süresiz açlık grevine başlıyorum.

Devrimci Anarşist Tutsak

Umut Fırat SÜVARİOĞULLARI
1 Nolu F Tipi Hapishane
A Tek – 2. Hücre
Buca, Kırıklar / İZMİR


Devrimci Yürekler Yıkılacak Hücreler!
Umut Fırat Süvarioğulları Yalnız Değildir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder