9 Şubat 2017 Perşembe

ABC İstanbul Bülten “Firar” Sayısı Yayımlandı



ABC İSTANBUL BÜLTEN
Devlet bir kapama, kuşatma ve denetim aygıtıdır ve bunu her fırsatta hissettirmek için vardır. Aile, okul, ordu, işlik gibi ‘’hizaya getirme’’ kurumlarını cezaevleri ile nihayete erdirmeyi amaçlar. Bu yüzden otoritesini sarsan her bedeni tehlikeli ve düşman görerek yüksek duvarlar ve tel örgüler arkasına kapatıp, ‘’hizaya getireceğini’’ zanneder. Oysa otoritenin olduğu her yerde direniş de vardır. Baskıcı, gözetim ve denetime dayalı, faşist her kapama aygıtı devrimci tutsakların direnişi ile karşılaşır. Hapishanelerin bir yüzü devlet ve onun faşist uygulamaları ile diğer yanı devrimci tutsakların direnişleriyle şekillenir. Bir yanı tecrit, F Tipi kapatılma, OHAL ise diğer yanı Buca’dır, 19 Aralık’tır, kavgadır... Tutsaklar ‘’dışarıda’’ verdikleri mücadeleyi ‘’içeride’’ de sürdürürler.  Koridallos Hapishanesi’ndeki kaçma girişimi Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tamamlanır, Yunanistan’da, İspanya’da, ABD’de yapılan her eylem, asılan her pankart Kırıklar, Metris, Silivri Cezaevi’ndeki direnişe güç verir.  Yüksek duvarlar ve tel örgüler ardına kapatılan tutsakların, dünyanın başka yerlerindeki dostları ve yoldaşları tarafından yapılan dayanışma ve eylemlerden haberdar olmaları elbette onları, kapatıldıkları hücrelerde daha güçlü kılacaktır. Çünkü dayanışma en güçlü silahtır!

Bu bağlamda, ABC İstanbul Bülten, dünyadan ve bu topraklardan yükselen isyanları cezaevlerindeki politik tutsaklara, cezaevlerinde meydana gelen direniş ve eylemleri de cezaevi dışına duyurmak ve özellikle tutsakların ‘’dışarıdaki’’ sözü, eylemi olmak için üç ayda bir yayınlanacaktır.


ABC İstanbul Bülten’in dördüncü sayısı olan bu bülten, her canlının içinde olan özgürlük arayışından ve onsuz yaşamanın nasıl mümkün olmadığından bahseder.  Dikenli teller, yüksek çözünürlüklü kameralar, yükselen duvarlar, parmak izleri, DNA veri tabanları, vücut tarayıcıları, sağlamlaştırılan çelikler... Bütün bunları geliştiren, devlet ve şirketlerin hizmetine sunan bilgisayar, metalürji, elektronik, genetik, kimya mühendisleri...Kısacası güvenliğe yatırılan milyarlarca dolar...  Başkalarının özgürlüğüne karar verme yetkisi…  Diğer tarafta özgürlük tutkusuyla alaşağı edilen kırılgan sınırlar.  Bu bülten bedeli ne olursa olsun özgürlüğünü elde edenlerden, imkansızı deneyenlerden bahseder.  Sürekli söylediğimiz bir şeyi yeniden tekrarlar : Hapishane sisteminde reforma gidilerek koşullar daha insancıl hale getirilemez, tek çözüm onun varlık sebebi olan güçlerle birlikte yok edilmesidir.

ABC İstanbul Bülten aracılığıyla röportajlar, mektup, metin ve haberler ile tutsakların seslerini daha duyulur, mücadelelerini daha görünür kılmayı arzuluyoruz. Hapishanelerdeki ve ‘’dışarıdaki’’ tüm yoldaşlarımız, yayınlanmasını ve duyurulmasını istediği röportaj, mektup, makale, haber vs. metinleri ABC İstanbul’a gönderebilirler.

ABC İstanbul Bülten’de yayınlanmasını istediğiniz neşriyatları gönderebilirsiniz.


ABC İstanbul
Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta bütün mesele!
Hapishanelere yıkım, tutsaklara özgürlük!

 Temin Edilebilecek Adresler: 



Mirkut Cafe: (Katip Çelebi Mahallesi tel Sokak no. 8 Beyoğlu/İstanbul)
Kafe 26ATaksim: (Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sokak No: 26/A Beyoğlu/İSTANBUL)
Yaba Yayınları: (Galip Dede Caddesi, No: 55 Daire: 1, Tünel, Beyoğlu, İstanbul)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder