8 Temmuz 2016 Cuma

ABC İstanbul Bülten Mayıs-Haziran Sayısı Yayımlandı

Hapishaneler devlet şiddetinin en çıplak ve yoğun yaşandığı alanlardır. Sürekli gözetimin, şiddetin, denetimin, tecritin ve baskının tehdidi mimarileridirler. Tüm bunlarla birlikte hapishaneler, yalnızlaştırmanın, baskı ve şiddet karşısında güçsüzleştirmenin, devrimci tutsakları politik kimliklerinden arındırmanın çeşitli yöntemlerinin sergilendiği alanlar olarak işlerler.

ABC İstanbul Bülten’in ikinci sayısı olan Mayıs/Haziran bülteninde, hapishanelerdeki politik tutsakların dirençlerini ve örgütlülüklerini kırmayı amaçlayan, devrimci tutsakların politik kimliklerini yok etmeye yönelik tecrit uygulamalarının en zalimane hali olan F Tipi hapishanelere değinildi. Tecrit-tretman modellerinin uygulamaya konulmasına ve F Tipi hücrelerle politik tutsakların devrimci kimliklerinin yok sayılmasına karşı yükseltilen isyan dalgası ve cezaevi katliamları, F Tipi hücrelere karşı direniş odakları olarak her zaman mücadeleye güç katacaktır. Devletin devrimci tutsakların onurlarını ve düşüncelerini yok etme yöntemidir tecrit! Bir girişimdir, yıldırma, diz çöktürme, af diletme, pişman etme girişimi... Ancak sadece bir girişimdir!

Baskıcı, gözetim ve denetime dayalı, faşist her kapama aygıtı devrimci tutsakların direnişi ile karşılaşır. Hapishanelerin bir yüzü devlet ve onun faşist uygulamaları ile diğer yanı devrimci tutsakların direnişleriyle şekillenir. Bir yanı tecrit, F Tipi kapatılma ise diğer yanı Buca’dır, 19 Aralık’tır, kavgadır...

Koridallos Cezaevi üzerindeki helikoptere Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden uzanan merdivendir!

Röportajlar, mektup, metin ve haberler ile tutsakların seslerini daha duyulur, mücadelelerini daha görünür kılmayı amaçlıyoruz. Hapishanelerdeki ve ‘’dışarıdaki’’ tüm yoldaşlarımız, yayınlanmasını ve duyurulmasını istediği röportaj, mektup, makale, haber vs metinleri ABC İstanbul’a gönderebilirler.

ABC İstanbul
Hapishanelere yıkım, tutsaklara özgürlük!

Temin Edebileceğiniz Adresler:
  • infiAl (Bülbül Mah. Turan Cad. No:36A Beyoğlu/İst) 
  • Mephisto Kitabevi (Taksim - Beşiktaş / İstanbul)
  • Kibrit Kitabevi (Meşrutiyet Cad. Aslı Han No:10 D:21, Beyoğlu/İstanbul)
  • Berfin Kitabevi (Ordu Cad. Özdemir Marmara Çarşısı No: 56 Beyazıt/İstanbul)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder